Η Γεννηματά ζητάει από τον Τόσκα καλύτερη αστυνόμευση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναδεικνύει το ζήτημα των μέτρων ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων ουκ ολίγες φορές.

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για «μια κατάσταση που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη». «Η διπλή επίθεση με μολότοφ, που έγινε στα γραφεία μας το βράδυ της Κυριακής 13/12, ήταν η τελευταία

μιας μεγάλης σειράς επιθέσεων, επαναλαμβανομένων κατά πυκνά διαστήματα και με αύξουσα συχνότητα και επικινδυνότητα την τελευταία περίοδο», σημειώνει η κ. Γεννηματά, η οποία τονίζει ότι «το ιστορικό των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, των περιπτώσεων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος των γραφείων μας, αλλά και των συχνότατων απειλών εις βάρος μας, το γνωρίζει άριστα η ηγεσία της Αστυνομίας».

Η κ. Γεννηματά καταγγέλλει ότι «το Σχέδιο Προστασίας που οι αρμόδιοι εκπόνησαν, έχει εγκαταλειφθεί», καθώς και ότι «παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει ληφθεί καμιά απολύτως μέριμνα. Φαίνεται ότι μιλούμε “εις ώτα μη ακουόντων”».

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «οι καταστάσεις που δημιουργούνται ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις μας αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους μας, για τους πολίτες που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία μας, για τα στελέχη μας και για τους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας».

«Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να ξαναδείτε συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της υπόθεσης. – Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες», καταλήγει η κα Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα