Η Γαλλία τιμά τους ανθρώπους που σταμάτησαν τον ισλαμιστή στο τρένο Thalys

Η Γαλλία θα τιμήσει τους τρεις Αμερικανούς πολίτες, τον Βρετανό και τον Γάλλο, που κατάφεραν να σταματήσουν τον ισλαμιστή με τον καλάσνικοφ στο τρένο Thalys την Παρασκευή το βράδυ. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία τους παραπάνω θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα παρατεθεί και δεξίωση προς τιμήν τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσκάλεσε επίσης στη δεξίωση τον

πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε και την πρέσβη των ΗΠΑ στη Γαλλία, Τζέιν Χάρτλεϊ, ενώ στην τιμητική αυτή βραδιά θα είναι σύσσωμο το υπουργικού συμβούλιο της Γαλλίας με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συμπατριώτες του επιβραβεύοντας τους για την γενναιότητα που επέδειξαν και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας «πως έκαναν υπερήφανους όλους τους Αμερικανούς».

Οι τρεις Αμερικανοί είναι ο 22χρονος πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος (Ελληνοαμερικανός), ο στενός φίλος του Σπένσερ Στόουν που υπηρετεί στην αμερικανική πολεμική αεροπορία και ο φοιτητής Άντονι Σάντλερ που αφόπλισαν τον δράστη με τη βοήθεια του 62χρονου Βρετανού Κρις Νόρμαν. Η Γαλλία θα τιμήσει επίσης έναν Γάλλο πολίτη, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, που ήταν ο πρώτος που είδε τον ένοπλο και επιχείρησε να τον σταματήσει αλλά δέχτηκε καταιγισμό πυρών και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα