Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα με το νέο σούπερ όπλο laser των ΗΠΑ

Η επιστημονική φαντασία των βιβλίων του Ιουλίου Βέρν πέρασε αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του από την φαντασία στην πραγματικότητα, καθώς η επιστήμη και η τεχνολογία έκαναν δυνατά αυτά που οι σύγχρονοι του Ιουλίου Βερν θεωρούσαν απλά παραμύθια.

Στην δεκαετία του 1980 αλλά και μετά η επιστημονική φαντασία ήταν ο «Πόλεμος των Άστρων», ο οποίος όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να περάσει από την φαντασία στην πραγματικότητα και αυτό γιατί οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να αποκτήσουν ένα πραγματικό υπερόπλο λέιζερ,

το οποίο θα είναι αερομεταφερόμενο και θα εκτοξεύει από ψηλά ακτίνες που θα καταστρέφουν με τρομερή ακρίβεια τον επίγειο ή εναέριο στόχο τους.

Η Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του στρατού των ΗΠΑ, αυτή που πριν από δεκαετίες έθεσε τα θεμέλια του ίντερνετ, ανακοίνωσε ότι οι εργαστηριακές δοκιμές του νέου όπλου ακτίνων στέφθηκαν με επιτυχία, αποκαλύπτοντας την «χωρίς προηγούμενο ισχύ» του συστήματος λέιζερ. Το οπλικό σύστημα θα δοκιμαστεί πλέον φέτος το καλοκαίρι σε πραγματικές συνθήκες στο Νέο Μεξικό, εναντίον κινούμενων επίγειων ή εναέριων στόχων (πυραύλων, βλημάτων πυροβολικού, οχημάτων κ.α.), με τελικό στόχο κάποια στιγμή να ενσωματωθεί σε πολεμικά αεροσκάφη, δορυφόρους, drones ή οτιδήποτε άλλο πετάει.

Η φαντασία λοιπόν γίνεται πραγματικότητα για μια ακόμα φορά μέσα από την πολεμική τεχνολογία, από την οποία εξελίχθηκαν πολλές επιστημονικές ανακαλύψεις, οι οποίες άλλοτε χρησιμοποιήθηκαν εναντίων και άλλοτε υπέρ της ανθρωπότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα