Η εντυπωσιακή «μαύρη τρύπα» σε λίμνη της Πορτογαλίας (βίντεο)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν συνωμότησε η φύση για την δημιουργία αυτού του περίεργου φαινομένου στην λίμνη Covão do Conchos που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Serra da Estrela, καθώς αποτελεί δημιούργημα της ανθρώπινης παρέμβασης.

Η θέα της συγκεκριμένης τρύπας που δεσπόζει στο κέντρο της λίμνης, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι οδηγεί στα έγκατα της γης, δεν είναι παρά ένα ένα άνοιγμα εύρους 4,6 μέτρων με διάμετρο 48 μέτρα , από όπου το νερό διαχέεται προς την κατεύθυνση ενός υδροηλεκτρικού φράγματος του Lagoa Comprida διανύοντας μια απόσταση 1500 μέτρων.

Πρόκειται

τελικά για μια τεχνική κατασκευή του ανθρώπου στην οποία όμως έχει παρέμβει η φύση δημιουργώντας ένα φυσικό «δακτυλίδι» στην είσοδο του τούνελ, καθιστώντας το συγκεκριμένο σημείο της λίμνης σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, καθώς ομολογουμένως αποτελεί ένα εντυπωσιακό και μοναδικό θέαμα.

Για τους επίδοξους επισκέπτες , θα είναι χρήσιμο να ξέρουν ότι η θερμοκρασία στην λίμνη όπως και στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ χαμηλή, ενώ τους χειμερινούς μήνες επικρατεί χιονόπτωση.

Το άρθρο Η εντυπωσιακή «μαύρη τρύπα» σε λίμνη της Πορτογαλίας (βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα