Η Ελλάδα θα μπορούσε να «γκρεμίσει» την Ε.Ε.

Μπορεί στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις πριν από περίπου ένα χρόνο, οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έλεγαν πως δεν τους φοβίζει η κρίση στην Ελλάδα, σήμερα όμως τα στόματα ανοίγουν και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.
Πριν από έναν και πλέον χρόνο απειλήθηκε η ίδια η υπόσταση της Νομισματικής Ένωσης, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραδέχτηκε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον έχουν ξεπεραστεί στο μεταξύ οι μεγαλύτερες προκλήσεις που συνδέονταν με αυτό που αποκλήθηκε «κρίση του ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η κρίση χρέους στη Νομισματική Ένωση εξακολουθεί ακόμη να παραμένει, η απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή αποτελεί αναγκαιότητα την οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις με μερική επιτυχία, ωστόσο η οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ως εκ τούτου η κρίση της Ευρώπης, θα ξεπεραστεί μόνον όταν θα μειωθούν οι αριθμοί των ανέργων.
«Χτίζοντας» ασπίδα προστασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ίδιος θεωρεί πως οι χώρες- μέλη της μπόρεσαν να ξεπεράσουν σημαντικά καλύτερα την κρίση «επειδή υπήρχε η Ευρώπη, επειδή υπήρχε το ευρώ, επειδή υπήρχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επειδή θα υπάρχει μια ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία και μια Τραπεζική Ένωση» και αυτός είναι ο δρόμος για το πώς θα αποφεύγονται παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον, ώστε να μην είναι οι φορολογούμενοι αυτοί που θα καλούνται πρώτοι, όταν τίθεται θέμα διάσωσης τραπεζών.
Ως πιθανός επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα υποστηρίξει, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του, τη δια νόμου διασφάλιση κατώτερων μισθών σε όλες τις χώρες- μέλη της ΕΕ, ώστε «καθένας που εργάζεται να μπορεί να ζήσει από την εργασία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα