Η εισαγγελία Σερρών θα διερευνήσει τις ευθύνες για το θάνατο Καρέλι

Στην εισαγγελία Σερρών περνάει από σήμερα η ευθύνη της δικαστικής έρευνας για τον επιμερισμό των σοβαρών ευθυνών που υπάρχουν για τον θάνατο του βαρυποινίτη αλβανού Καρέλι.

Την απόφαση αυτή πήρε το Δικαστικό Συμβούλιο της Άμφισσας, καθώς έκρινε ότι εκεί ο ανακριτής δεν έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων που φέρεται να έχουν διαπραχθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου, από το σύνολο των στοιχείων προκύπτει ότι καμία από τις ποινικά κολάσιμες πράξεις

δεν τελέσθηκε εντός των ορίων της Φωκίδας αλλά έγιναν εντός των ορίων του Νομού Σερρών, δείχνοντας ουσιαστικά τις φυλακές της Νιγρίτας ως αποκλειστικό τόπο των βασανιστηρίων που επέφεραν τον θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη.

Πάντως η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας της Άμφισσας περιλαμβάνει και τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών, τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο Μαλανδρίνο όσο και αστυνομικών.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα πάει στην Εισαγγελία Σερρών και κεντρικό ρόλο πλέον στη διερεύνησή της θα έχουν εισαγγελέας και ανακριτής στις Σέρρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα