Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια(photos-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε μία ανεξήγητη ενέργεια προχώρησε η ΔΕΗ, καθώς διέκοψε την παροχή ρεύματος σε σπίτι πολύκνης οικογένειας. Η μητέρα οκτώ παιδιών από τα Χανιά που βρέθηκε αντιμέτωπη με την αναλγησία των υπαλλήλων της ΔΕΗ δήλωσε σχετικά: «Και γυρίζεις σπίτι μετά την δουλειά. Και τι να δεις κομμένο το ρεύμα. Παίρνεις τηλέφωνο και

σου λένε ότι αν δεν δώσεις 960 ευρώ δεν σου δίνουν ρεύμα. Με οκτώ παιδιά να περιμένουν να φάνε. Και να διαβάσουν με τα κεράκια σαν τις παλιές εποχές. Αυτοί είναι οι ωραίοι της ΔΕΗ. Αφήνουν μια οικογένεια με οκτώ παιδιά χωρίς ρεύμα χωρίς φαϊ και με κίνδυνο κάτι λίγα που υπάρχουν στο ψυγείο να πάνε για πέταμα».

Σύμφωνα με το kriti24.gr., οι απλήρωτοι λογαριασμοί, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ανέβασαν το συνολικό ποσό οφειλής προς τη ΔΕΗ.

Η μητέρα των οκτώ παιδιών πήγε στη ΔΕΗ και εκμεταλλευόμενη το πρόγραμμα διακανονισμού των οφειλών που τρέχει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ρύθμισε την οφειλή της σε 36 δόσεις, των 75 ευρώ έκαστη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα ωστόσο, έλαβε δύο λογαριασμούς, συνολικού ύψους 1.147 ευρώ, τους οποίους δεν μπορούσε να πληρώσει άπαξ, όπως προβλέπει η ρύθμιση. Αντί αυτού έβαλε από 100 ευρώ σε κάθε λογαριασμό, πληρώνοντας μαζί και από 75 ευρώ για τη ρύθμιση των δόσεων. Όμως, επιστρέφοντας χθες από τη δουλειά της, η ηλεκτροδότηση στο σπίτι της ήταν κομμένη.

Η ίδια επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΔΕΗ, ο οποίος της δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την περίπτωση της, καθώς η ρύθμιση προβλέπει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και ο μοναδικός τρόπος για να ξανασυνδέσει η επιχείρηση το ρεύμα στο σπίτι της, είναι να πληρώσει το ποσό των 960 ευρώ.

Όπως αναφέρει το kriti24.gr, τα τρία μικρότερα παιδιά της γυναίκας από τα Χανιά είναι ηλικίας 4, 6 και 8 ετών. Έτσι αναγκάστηκε να τα μεταφέρει προσωρινά σε συγγενικά σπίτια μέχρι να δει τι θα απογίνει.

Προς το παρόν το ρεύμα είναι κομμένο και η γυναίκα έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας αφού, όπως λέει δεν έχει τη δυνατότητα να βρει ολόκληρο το ποσό για να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Πηγή: kriti24.gr

Το άρθρο Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια(photos-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα