Η Χιλιανή μουσικοχορευτική παράδοση σε εκδήλωση στο Λουτράκι

Μετά την εξαιρετική του χθεσινή παρουσία στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου – Φλοίσβου στην Κόρινθο το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα από την Χιλή “Antumapu” που εκπροσωπεί το Υπουργείο Πολιτισμού της Χιλής, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της Πρεσβείας της Χιλής στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί σήμερα Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ στο Παραλιακό Πάρκο

Ειρήνης Λουτρακίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στα Βαλκάνια στην καρδιά του καλοκαιριού, τα μέλη του διεθνούς βεληνεκούς μπαλέτου δίνουν στο Ελληνικό κοινό άρωμα από την Χιλιανή παράδοση και τον Πολιτισμό μεταφέροντας το μήνυμα της αξίας του διαλόγου των Πολιτισμών των λαών.

Οι “Antumapu” ή Tierra del Sol στη γλώσσα Μαπούτσε εδώ και δεκαετίες εκπροσωπούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του Πολιτισμού όχι μόνο της Χιλής αλλά και ολόκληρης της Λατινογενούς κουλτούρας με εκατοντάδες εκατομμύρια θερμών υποστηρικτών ανά την Υφήλιο στην διάρκεια της πορείας τους. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορογραφίες με τα παραδοσιακά κάλαντα και προσευχές της Χιλής, μελωδίες εμπνευσμένες από τις Ταυρομαχίες, τους Χιλιανούς ιππείς, τον “Ποιητή της Γης” Oscar Castro, αλλά και από τους ιθαγενείς και φυλές όπως οι Mapuches. Καθώς επίσης και να απολαύσουν υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές δεκάδων εθνοτήτων καθώς και ήθη και έθιμα διαφορετικών περιοχών από την έρημο της Χιλής μέχρι τον Βορρά και το αρχιπέλαγος της Chiloe.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρέσβης της Πρεσβείας της Χιλής στην Ελλάδα κ. Martin Donoso τόνισαν “Η αξία των Πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στους λαούς εξελίσσει και αναπτύσσει τον άνθρωπο δημιουργώντας έναν ισχυρό δεσμό Ειρήνης και Φιλίας. Η Ελλάδα και η Χιλή έχουν συγγενικές παραδόσεις, ήθη και έθιμα και σκοπός μας είναι αυτή να είναι μόνο η αρχή μίας σχέσης αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς μας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα