Η «Ανοιχτή Πόλη» επικρίνει την ΕΔΕ εις βάρος των συνδικαλιστών

«Καταδικάζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κυρίου Καμίνη να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη του δημαρχείου ενάντια στo μέτρο της διαθεσιμότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη προσθέτει: «γίνεται πλέον φανερό, πόσο υποκριτική ήταν η – έστω και στα λόγια – στήριξη του δημάρχου στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Στόχος του κ. Καμίνη είναι να ποινικοποιήσει την αντίσταση των εργαζομένων και τη

συνδικαλιστική δράση συνολικά, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβερνητική τρόικα στο μέλλον».

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Καμίνη ότι δεν είναι διορισμένος διοικητικός λειτουργός, υπάλληλος του Υπ. Δημόσιας Τάξης ή δημόσιος κατήγορος, αλλά εκλεγμένος δήμαρχος. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται συνεχώς πίσω από τη νομιμότητα, και να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση για τη διάλυση των ΟΤΑ, που μεθοδεύει η κυβέρνηση, και καταστρέφει τους εργαζόμενους στο δήμο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα