Η Toyota διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota διεκδικεί τα πρωτεία για το 2012, όσον αφορά στον αριθμό των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αναμένει μία αύξηση 22% του αριθμού των πωλήσεων αυτό το έτος, φτάνοντας στα 9,7 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

Το 2011, η Toyota είχε χάσει την πρώτη θέση από την αμερικανική General Motors, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, καθώς ήταν πίσω

και από τη γερμανική Volkswagen. Κύριοι λόγοι, το τσουνάμι και ο σεισμός της Ιαπωνίας, καθώς και οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: γεγονότα που επηρέασαν το τμήμα παραγωγής.

Προηγουμένως, η Toyota ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής και πωλητής στον κόσμο των αυτοκινήτων επί τρία συναπτά έτη, 2008 - 2010.

Η ζήτηση για τα οχήματά της έχει επίσης επηρεαστεί αρνητικά από τη συχνή ανάκληση οχημάτων της, εξαιτίας ελαττωματικών εξαρτημάτων, γεγονός που τη φήμη της επιχείρησης για την αξιοπιστία της.

Επιπλέον, η ενίσχυση του γιεν - το οποίο έχει αποκτήσει περισσότερο από το ένα τρίτο έναντι του δολαρίου τα τελευταία πέντε χρόνια - έχει υπονομεύσει την ανταγωνιστικότητα της Toyota.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα