Η Microsoft ρίχνει τα χρήματά της στη Foursquare

Η Microsoft επενδύει το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία Foursquare, μια συμφωνία που φημολογούνταν εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η επένδυση συνδυάζεται με τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες: η Foursquare θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διευρύνει

τις συνεργασίες της, ενώ η Microsoft θα αποκτήσει πρόσβαση στη location-based βάση δεδομένων της Foursquare.

Πιο συγκεκριμένα, η βάση δεδομένων της Foursquare θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το λειτουργικό σύστημα Windows και από τις υπηρεσίες της Bing, ενώ οι προσφάτως δημιουργημένες εφαρμογές της Foursquare για περιβάλλον Windows θα ενσωματωθούν απευθείας στα λειτουργικά συστήματα Windows και Windows Phone.

Η Foursquare θα προσθέσει τα 15 εκατ. δολάρια της Microsoft στα υπόλοιπα 35 εκατομμύρια που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα διαθέσει για επενδύσεις. Με τα νέα δεδομένα η Foursquare έχει συνολική αξία που αποτιμάται στα 650 εκατομμύρια δολάρια, με τη Microsoft να αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης της εταιρείας.

Η Foursquare από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Microsoft δεν θα επηρεάσει της συνεργασία της με άλλες εταιρείες και τις συμφωνίες που έχει μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα