Γύρισε το «έργο» ο Εργοτέλης και επιβλήθηκε του Πανθρακικού 3-1

Ο Εργοτέλης τα βρήκε ζόρικα από τον Πανθρακικό, που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του στα πρώτα λεπτά, εξουδετερώνοντας τα όπλα του Εργοτέλη. Μάλιστα, η ομάδα από την Κομοτηνή κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, με δράστη και πάλι τον Τζάνη, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και δείχνει σε πολύ καλή φόρμα. Όμως Βερπακόφσκις, Ρομάνο και Διαμαντάκος για τους Κρητικούς... καθάρισαν και έδωσαν το «τρίποντο»!

Πως έπαιξαν

Για

τους γηπεδούχους, όπως γράφει το gazzetta.gr, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αθανασίου, με τους Γιοβάνοβιτς και Σαρρή μπροστά του, τον Ρέντζα σρτο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κοιλιάρα στο αριστερό. Στον άξονα ήταν ο Καρντόσο με τον Πελέ και τον Μπουχαλάκη λίγο πιο μπροστά. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Διαμαντάκος, με τους Βερπακόφσκις και Μπαντιμπανγκά να τον πλαισιώνουν.

Από την άλλη, την εστία του Πανθρακικού υπερασπίστηκε ο Σέρεμετ, με τους Εμπόου, Χρήτου μπροστά του και τους Παπαγεωργίου, Ντιόγκο στα άκρα. Στον άξονα βρέθηκε ο Λαδάκης με τον Ρομέου, ενώ πίσω από από τον Ιγκόρ έπαιζαν οι Μπαϊκαρά, Κάσες και Τζάνης.

Προβάδισμα με Τζάνη

Ο επιθετικός του Πανθρακικού κατέβασε όμορφα την μπάλα και έκανε το 1-2 με τον Κάσες. Αυτός με ωραίο τακουνάκι έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Τζανή και αυτός δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό σουτ να δώσει στο προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτοκτονία!

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που είχαν τον έλεγχο και είχαν πάρει και το προβάδισμα στο σκορ. Όμως μία ανόητη ενέργεια, ήταν ικανή να αλλάξει τα πάντα στο παιχνίδι. Ο Εμπόου σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του και βρήκε στο στήθος τον Βερπακόφσκις, γκρεμίζοντάς τον, με αποτέλεσμα να δει απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Όπως ήταν λογικό, ο Εργοτέλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα αυτό και πίεσε για την ισοφάριση. Αυτή, μάλιστα, ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο για τους Κρητικους, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βερπακόφσκις έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από ασταθή απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Δοκάρι ο Πανθρακικός, γκολ ο Εργοτέλης

Στην επανάληψη, αν και με δέκα παίκτες, αυτός που μπήκε πιο δυνατά ήταν ο Πανθρακικός. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, όμως το σουτ του Ιγκόρ βρήκε στο δοκάρι του Αθανασίου και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πετράκης, που έβλεπε πως οι παίκτες του έχουν ρίξει τον ρυθμό, πέφτοντας στην παγίδα του Πανθρακικού, πέρασε στο παιχνίδι τον Ρομάνο. Η δικαίωση του Κρητικού τεχνικού ήταν άμεση, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής πήρε την κεφαλιά από τον Λαδάκη και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σέρεμετ.

Το τελικό σκορ για τον Εργοτέλη, διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Διαμαντάκος, που μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Χάντι, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με προβολή κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πανθρακικού, κλειδώνοντας την νίκη για τους «κιτρινόμαυρους».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας, Πελέ, Καρντόσο (46’ Αναστασάκος), Χαντί, Βερπακόφσκις (78’ Χαντί), Μπουχαλάκης (57’ Ρομάνο), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο, Χρήστου, Εμπόου, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Λαδάκης (65’ Ζεκίνια), Κάσες, Τζάνης (46’ Σκλιοπίδης), Ίγκορ

MVP Βερπακόφσκις. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν αυτός που έκανε την διαφορά, καθώς κέρδισε την αποβολή του Εμπόου, ενώ στα 45' πέτυχε και το τέρμα της ισοφάρισης.

Στο ύψος του Ρομάνο. Μόλις μπήκε στο παιχνίδι, κατάφερε να βρει δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Από κοντά και ο Πελέ, που για ακόμα μία φορά ήταν πολύ καλός.

Αδύναμος κρίκος Εμπόου. Χαζή ενέργεια από τον αμυντικό του Πανθρακικού, που παίρνει από νωρίς απευθείας κόκκινη και γκρεμίζει ουσιαστικά την ομάδα του, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζε καλά και είχε το προβάδισμα.

Η γκάφα. Φυσικά και ανήκει στον Εμπόου, στην φάση της αποβολής. Το είπαμε και πιο πάνω, η ενέργειά του είναι τουλάχιστον ανόητη και σε αυτή οφείλεται η ήττα του Πανθρακικού.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από τον Δελφάκη, σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές δύσκολες φάσεις. Μοναδική εξαίρεση, η φάση της αποβολής, όπου ο διαιτητής κάνει πολύ καλά και δείχνει απευθείας κόκκινη.

Keywords
Τυχαία Θέματα