Γιούνκερ: «Αλέξη, θα υπάρξουν κι άλλες κυβερνήσεις»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

«Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να κάνετε αυτό που είναι καλό και αναγκαίο για τη χώρα», τόνισε.

Διπλό μήνυμα σε κυβέρνηση, αλλά και αντιπολίτευση έκρυβε η ομιλία του κου Γιούνκερ: «Απαιτείται ευρεία

πολιτική στήριξη και συναίνεση από όλες τις πλευρές και πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος» ειπε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε, «Πρέπει να είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε το μείγμα πολιτικής, δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες αλλά για τους Έλληνες πολίτες και να ξεκαθαριστεί ότι αυτοί που λένε το αντίθετο είναι εχθροί της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

«Αλέξη, η κυβέρνησή σου δεν θα είναι η τελευταία»

Ο κ. Γιουνκερ αναφέρθηκε και στη σχεση του με τον Αλέξη Τσίπρα, από την αρχή μέχρι σήμερα . «Αλέξη η κυβέρνησή σου δεν θα είναι η τελευταία, θα υπάρξουν κι άλλες μετά τη δική σου, αλλά πρέπει να πω ότι έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Αρχίσαμε στο σκοτάδι και πλέον κινούμαστε στο φως», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέλος ο ο κ. Γιούνκερ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού: «Ήταν δύσκολος ο αγώνας Αλέξη για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Είδαμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Έπρεπε να πολεμήσουμε αυτούς που έλεγαν ότι η έξοδος της Ελλάδας θα είναι καλή για την ΕΕ».

Το άρθρο Γιούνκερ: «Αλέξη, θα υπάρξουν κι άλλες κυβερνήσεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα