Γιατί έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος: Έλλειψη καυσίμων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ερευνητές που ανέλαβαν την έρευνα για τα αίτια του χθεσινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία αναφέρουν ότι «είναι πολύ ύποπτο» το γεγονός ότι δεν έγινε έκρηξη κατά την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος.

Έτσι, η έλλειψη καυσίμων φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μία τραγωδία στην οποία ξεκληρίστηκε η ομάδα της Σαπεκοένσε.

Εξάλλου απο χθες μια αεροσυνοδός που επέζησε από την τραγωδία αποκάλυψε στις

αρχές ότι το αεροπλάνο ξέμεινε από καύσιμα λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα.

Άλλωστε από χθες κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους Μιγκέλ Αλεχάντρο Κουιρόγκα Μουρακάμι έκανε επίτηδες κύκλους πριν από την προσγείωση σε μια προσπάθεια να κάψει τα καύσιμα ή να τα αδειάσει για να αποφύγει την έκρηξη στην προσγείωση. Σημειωτέον ότι λίγα λεπτά πριν από την πρόσκρουση στο έδαφος είχε δηλώσει στους υπευθύνους του πύργου ελέγχου βλάβη στα ηλεκτρικά.

Τα πρώτα στοιχεία από τον πύργο ελέγχου επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος έκανε αρκετούς κύκλους, αφότου εντοπίστηκε η ηλεκτρική βλάβη και προτού προσκρούσει στο έδαφος.

Η πτήση των 1.900 μιλίων από το αεροδρόμιο Σάντα Κρουθ της Βολιβίας στη Μεντεγίν ήταν στα όρια των ικανοτήτων του αεροσκάφους (από την μεριά της χωρητικότητας δεξαμενών καυσίμων). Γι’ αυτό το αεροσκάφος έπρεπε κανονικά να σταματήσει στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, για ανεφοδιασμό, κάτι που δεν έγινε, πράγμα που σημαίνει ότι τα καύσιμά του λιγόστευαν αισθητά, καθώς πλησίαζε στην Μεντεγίν.

Επίσης, σύμφωνα με πιλότο, ένα άλλο αεροσκάφος είχε ζητήσει προτεραιότητα για προσγείωση γιατί είχε επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα. Και τελικά του δόθηκε προτεραιότητα και προσγειώθηκε την ώρα που το αεροσκάφος που μετέφερε τους παίκτες της Σαπεκοένσε έκανε κύκλους στα 21.000 πόδια, επειδή ήταν τρίτο ή τέταρτο στη γραμμή προσγείωσης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους φέρεται να είπε στον αρμόδιο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Μεντεγίν ότι πρέπει να του δοθεί άμεση άδεια για προσγείωση. Και όντως του δόθηκε άμεσα η άδεια, ωστόσο, το αεροσκάφος κατέπεσε στο Κέρο Γκόρντο, σε απόσταση 30 μιλίων από το αεροδρόμιο.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από τα «μαύρα» κουτιά(CVR και FDR) του αεροσκάφους τα οποία βρέθηκαν, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσο χρόνος θα χρειαστεί για να αναλυθεί.

Το άρθρο Γιατί έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος: Έλλειψη καυσίμων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα