Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό που έχει μείνει επί ώρα στο ποτήρι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συχνά αφήνουμε ένα ποτήρι με νερό δίπλα από το κρεβάτι μας τη νύχτα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να σηκωθούμε και να πάμε στην κουζίνα σε περίπτωση που διψάσουμε.

Το νερό που μένει στο ποτήρι για πολλές ώρες, όμως, εμπεριέχει μερικούς κινδύνους. Εξάλλου, όταν πίνουμε νερό που έχει παραμείνει επί ώρα στο ποτήρι μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχει αποκτήσει μία γεύση.

Το νερό δεν περιέχει σάκχαρα, ή πρωτεΐνες. Άρα, δεν είναι τα μικρόβια εκείνα που ευθύνονται για την προαναφερθείσα παράξενη γεύση του.

Το νερό που έχει μείνει σε ένα ποτήρι

για ώρες ενδέχεται, ωστόσο, να έχει συλλέξει σωματίδια σκόνης και βακτήρια από τον αέρα του δωματίου, ιδίως αν αυτό δεν αερίζεται επαρκώς.

Επίσης, το νερό όσο περισσότερο είναι εκτεθειμένο στον αέρα, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, ένα μικρό μέρος του οποίου μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Κοντολογίς, όταν το νερό εκτίθεται στον αέρα είναι πιθανό να υποστεί αλλαγή στην χημική δομή του. Κι αυτό γιατί το ανθρακικό οξύ μετατρέπεται σε ανθρακικό ή διττανθρακικό οξύ, όταν απελευθερώνει ένα ή δύο πρωτόνια, κάτι που με τη σειρά του αλλάζει το pH του νερού. Σ’ αυτή τη μεταβολή οφείλεται η παράξενη γεύση του.

Εν κατακλείδι το νερό που μένει επί ώρες –συνήθως τη νύχτα- σε ένα ποτήρι δεν είναι ακατάλληλο, όμως περιέχει σίγουρα περισσότερα βακτήρια και σωματίδια σκόνης σε σχέση με το νερό της βρύσης.

Το άρθρο Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό που έχει μείνει επί ώρα στο ποτήρι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα