Γιάννης Βαρουφάκης: «Η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστική επιλογή»

Στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απευθύνεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε άρθρο του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine, καλώντας την να δώσει το σήμα για έντιμη συμφωνία εν όψει της Συνόδου της Δευτέρας.

«Η καγκελάριος βρίσκεται μπροστά σε μία καθοριστική επιλογή τη Δευτέρα. Είτε να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με μία κυβέρνηση που έχει απορρίψει τα «πακέτα διάσωσης» και παλεύει για μία διαπραγματευτική λύση,

είτε να ακολουθήσει τις τις σειρήνες στην κυβέρνησή της και να κάνει στην άκρη τη μοναδική ελληνική κυβέρνηση που είναι πιστή σε αρχές και μπορεί να βάλει τον ελληνικό λαό στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. φοβάμαι ότι αυτή την επιλογή καλείται να κάνει η καγκελάριος».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται στο πολύ σημαντικό για τη χώρα αποτέλεσμα της Συνόδου της Δευτέρας, γράφοντας ότι «πλέον όλα εξαρτώνται από την έκτακτη Σύνοδο της Δευτέρας», ενώ δήλωσε πως υπάρχει πρόθεση για έναν συμβιβασμό εάν και εφόσον η κα Μέρκελ κάνει «το απαραίτητο σήμα».

Και καταλήγει: «Από την πλευρά μας, προσερχόμαστε στις Βρυξέλλες με την απόφαση να κάνουμε περισσότερους συμβιβασμούς, εφόσον δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Να αποδεχθούμε νέα χρέη υπό όρους που δίνουν ελάχιστες ελπίδες πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της».

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα