Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με ηχηρές απουσίες, καθώς απουσίασαν τόσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όσο και οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές του κόμματος, ξεκίνησε η δίκη σήμερα για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα στο δικαστήριο παρέστησαν 44 από τους 69 κατηγορούμενους. Οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος

Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας ήταν οι μόνοι παρόντες από την, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων, δηλώθηκε στο δικαστήριο ότι ένας εξ αυτών, ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει.

Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει ήδη καταδικαστεί για εμπρησμό σε μπαρ αλλοδαπού, στον Άγιο Παντελεήμονα, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και το δικαστήριο του διόρισε αυτεπαγγέλτως.

Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, ήταν ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης.

Στο δικαστήριο προσήλθαν οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα. Η διαδικασία διακόπηκε με απόφαση του Δικαστηρίου για τις 7 Μαΐου.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί από την αστυνομία ήταν δρακόντεια, με το δρόμο που οδηγεί στις φυλακές να είναι κλειστός και να υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα