Για την αποστολή εκπαίδευσης των στρατιωτικών δυνάμεων του Μάλι συνεδριάζειι η ΕΕ

Συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να εγκρίνουν αποστολή με σκοπό την εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων του Μάλι, μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης την περασμένη εβδομάδα και την ανάμειξη της Γαλλίας.

Όπως ανακοίνωσε χθες ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, η αποστολή είναι «απαραίτητη και επείγουσα», προσθέτοντας πως η ΕΕ αναζητά και άλλους τρόπους βοήθειας που θα μπορούσε να αποσταλεί άμεσα.

Ωστόσο,

η αποστολή εκπαίδευσης δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν «σταθεροποιηθεί η κατάσταση» στο νότιο Μάλι, όπου και θα εδρεύει, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Αναγνωριστική αποστολή πρόκειται να μεταβεί στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να συντονίσει το έργο της εκπαιδευτικής αποστολής, η πλήρης ανάπτυξη της οποίας αναμένεται να εγκριθεί τον Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μάλι Τιεμάν Κουλιμπαλί, θα συμμετάσχει κι ο ίδιος στη σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να στηρίξει οικονομικά μία υπό την Αφρική αποστολή στο Μάλι και συνεργάζεται στενά με την Οικονομική Κοινότητα των κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) που προετοιμάζει μία δύναμη 3.300 ανδρών για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα