Για κίνδυνο νέων επώδυνων μέτρων έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Υποστήριξε ότι πλέον η έκβαση της είναι αβέβαιη και έκανε λόγο για τον κίνδυνο νέων επώδυνων μέτρων.

Ο Κ. Μηστοτάκης είπε σχετικά: «Εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου γιατί έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα

επώδυνα μέτρα. 14 μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός «κόφτης» και το «υπερταμείο». Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι διώχνει τους επενδυτές και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ.

Σχετικά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι: «τα κυριότερα είναι η οικονομική στενότητα η οποία επιδεινώνεται από τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, το δαιδαλώδες και αναχρονιστικό ελεγκτικό πλαίσιο, η υπερβολική γραφειοκρατία που στην πράξη αναιρεί την διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και η κατακερματισμένη νομοθεσία».

Πάντως αναφορικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα μπορέσει να αυξήσει αμέσως τη χρηματοδότηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το άρθρο Για κίνδυνο νέων επώδυνων μέτρων έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα