Γαβριήλ Σακελλαρίδης ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκαθαρίζει την θέση του για την προεδρία

Μία ημέρα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στο “τιμόνι” του οποίου υπήρξε για 15 χρόνια, το ενδιαφέρον στρέφεται στις διαδικασίες του κόμματος που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί, ανάμεσά τους και αυτό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Παρότι αποχώρησε από την πολιτική μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, η επανεμφάνισή

του με δήλωση στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις κάλπες του Ιουνίου μεταφράστηκε από πολλούς ως επιθυμία να παίξει ενεργό ρόλο στην επόμενη μέρα του κόμματος. Ωστόσο, σήμερα ο ίδιος απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, βάζοντας οριστικό τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να σκέφτεται την επιστροφή του.

“Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα”, είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στον Real Fm. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης τον ρώτησε: “Θα παραμείνετε στα κοινά; Θα ασχοληθείτε ενεργά με τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού;” “Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω” απάντησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Eteron.

Η φορτισμένη ανάρτηση λίγο πριν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη δήλωση στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ήττα των εκλογών του Μαΐου και λίγο πριν τις κάλπες του Ιουνίου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε μεν ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά ξεκαθάριζε ότι δεν επιζητά κανένα ρόλο, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι πλέον ούτε καν μέλος του κόμματος. “Δεν επιζητώ κανέναν ρόλο, όπως συνειδητά δεν το έχω κάνει εδώ και χρόνια, ούτε είδα εσωκομματική αναμπουμπούλα και εμφανίστηκα. Με νοιάζει πραγματικά ο κοινός σκοπός της Αριστεράς, που εκφεύγει από τα στενά κομματικά όρια και μετατρέπεται σε κοινωνικό διακύβευμα” σημείωνε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαβριήλ Σακελλαρίδης ΣΥΡΙΖΑ, Ξεκαθαρίζει,gavriil sakellaridis syriza, xekatharizei