Γαλλία: ο δολοφόνος της Τουλούζ είχε κάμερα στο λαιμό του

Περασμένη στο λαιμό του μια μικρή κάμερα, φαίνεται να είχε ο δράστης των επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και εβραίων στην Τουλούζη και Μοντομπάν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Ο Γκεάν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, τόνισε πως ο δράστης δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο Γάλλος υπουργός, αναφερόμενος σε πληροφορία της εφημερίδας Sud-Ouest, σύμφωνα με την οποία ένας αυτόπτης μάρτυρας στην Τουλούζη κατέθεσε πως ο δράστης είχε περασμένη μια μικρού μεγέθους

κάμερα γύρω από τον λαιμό του, δήλωσε
"Είναι μια ένδειξη.
Πρόκειται για ένα μηχάνημα που καταγράφει εικόνες, κρεμιέται στο στήθος και προσαρμόζεται με λουριά.
Τον είδαν πραγματικά--το δηλώνει ένας μάρτυρας--με αυτό το μηχάνημα", εξήγησε ο υπουργός.
"Δεν γνωρίζω αν βιντεοσκόπησε τα πάντα, αλλά το μηχάνημα αυτό το είδαν πραγματικά", πρόσθεσε.

Ο Γκεάν επανέλαβε πως οι αρχές είναι αποφασισμένες να συλλάβουν το δράστη.
"Ήδη έχουν προχωρήσει σε χιλιάδες εξακριβώσεις και διεξάγονται έρευνες για στρατιωτικούς που εκδιώχθηκαν από τον στρατό και ίσως να επιθυμούν να πάρουν εκδίκηση, που μπορούν να εκφράζουν νεοναζιστικές απόψεις, αυτό είναι αλήθεια. Είναι μια πιθανότητα, ανάμεσα σε άλλες, αλλά όχι η πιο ισχυρή", επεσήμανε ο Κλοντ Γκεάν.

Υπό το φόβο ότι «ο δολοφόνος με το σκούτερ» μπορεί να ξαναχτυπήσει, η Γαλλία προχώρησε στην ενεργοποίηση του συστήματος επαγρύπνησης και πρόληψης του κινδύνου σοβαρών επιθέσεων, γνωστό ως Vigipirate, για πρώτη φορά στην ανώτατη τέταρτη βαθμίδα του, που καθορίζεται από το έντονα κόκκινο χρώμα : Vigipirate- Ecarlate.

Σε αυτήν τη βαθμίδα δίνεται η δυνατότητα για τη λήψη σειράς αυστηρών μέτρων και ελέγχων, σε τρένα, εναέρια κυκλοφορία, περιορισμών ή απαγορεύσεων στην κυκλοφορία στα τούνελ, αναστολή των αστικών μεταφορών και του μετρό, καθώς και αναστολή κάθε σχολικής δραστηριότητας.

Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η αστυνομία, η δολοφονία στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη σχετίζεται με δύο άλλες εν ψυχρώ δολοφονίες στρατιωτικών λίγες μέρες πριν, στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπαν (Montauban), λόγω της χρήσης του ίδιου όπλου, διαμετρήματος 11,43.

Η Εισαγγελία Παρισίων χαρακτήρισε τις πράξεις «ανθρωποκτονίες σε συνδυασμό με τρομοκρατική δράση» και αποφάσισε να διεξαγάγει η ίδια τις τρεις έρευνες συγχρόνως, λόγω της αντιτρομοκρατικής εμπειρίας που έχει.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα