Γαλλία: νέα δημοσκόπηση φέρει το Σαρκοζί να χάνει έδαφος

Προβάδισμα πέντε μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA στο Φρανσουά Ολάντ έναντι του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Απριλίου, διαφορά που αναμένεται να μεγαλώσει στις 16 ποσοστιαίες μονάδες στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Έπειτα από μια εβδομάδα σταθερής ανόδου στις δημοσκοπήσεις

του «εκλεκτού» των Σοσιαλιστών, ο Ολάντ φαίνεται ότι βρίσκεται στο 29%, δύο μονάδες περισσότερες απ’ ότι η προηγούμενη έρευνα του ίδιου ινστιτούτου.

Όλα δείχνουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί χάνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, με την
πρώην υφυπουργό Οικιστικής Πολιτικής, Φαντελά Αμαρά, να δηλώνει πως θα ψηφίσει «δαγκωτό» Ολάντ.
Η Αμαρά, μία από τις προσωπικότητες της κεντροαριστεράς που ο Σαρκοζί είχε ενσωματώσει στους κόλπους της κυβέρνησής του στα πρώτα χρόνια μετά την εκλογή το , το 2007, ενώθηκε με την Καρίν Λεπάζ, μία οικολόγο που είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος σε προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ολάντ, επειδή ο Σαρκοζί προχώρησε υπερβολικά προς τα δεξιά.
Ο συντηρητικός προκάτοχός του Σαρκοζί, Ζακ Σιράκ, σχεδιάζει επίσης να ψηφίσει τον Ολάντ, σύμφωνα με τον άνθρωπο που τον βοήθησε να γράψει την αυτοβιογραφία του.
Τον Ολάντ αναμένεται να στηρίξουν, παρά το γεγονός ότι κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα υπό τον Σαρκοζί ή τον Σιράκ, ο πρώην επίτροπος για την φτώχεια, Μαρτέν Ιρς, ο υφυπουργός Ισων Ευκαιριών, Αζούζ Μπεγκάνγκ και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ζαν Ζακ Εγιαγκόν.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα