«Γαλάζιοι» βουλευτές πιέζουν για το φόρο ακινήτων

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στη Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων με περισσότερος από 50 «γαλάζιους» βουλευτές να αντιδρούν στη ρύθμιση ειδικά για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
Το απόγευμα της Τετάρτης (30/10) βουλευτές της Ν.Δ επισκέφθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών το Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας βελτιώσεις για να πάρουν ως απάντηση πως εάν γίνουν μειώσεις στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων αυτό σημαίνει

ότι θα αυξηθεί ο φόρος στα αστικά ακίνητα όπως τα διαμερίσματα, τα οικόπεδα εντός σχεδίου κ.λπ.
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους βουλευτές να καταθέσουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μέχρι τη Δευτέρα, ζητώντας τους να λάβουν υπόψη τους, πως για κάθε μέτρο ελάφρυνσης που ζητάνε, θα πρέπει να προτείνουν τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να μην απειληθεί ο στόχος των 3,5 δισ. ευρώ και η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ.
Στη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα συμμετείχαν αρκετοί πρωτοκλασάτοι βουλευτές της Ν.Δ, μεταξύ των οποίων, οι Προκόπης Παυλόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μαρκόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή και Γιάννης Ιωαννίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα