Γ. Παπανδρέου: «Δεν περίμενα η παρουσίαση να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση»

«Αντισυμβατικές αποφάσεις έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου και ίσως επειδή συνηθίζω να σκέφτομαι και να δρω μη συμβατικά. Αλλά δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μίας

επιστήμονος και πολιτικού με την οποία ο ίδιος έχει δουλέψει δύο δεκαετίες και δεν περίμενε «αυτή η συζήτηση να προκαλέσει τόση προσμονή και τόση ανησυχία σε διάφορους κύκλους. Ίσως είναι σημάδι των καιρών».

Στο πάνελ της εκδήλωσης κάθεται η κ. Κοππά, δεξιά της ο κ. Παπανδρέου και αριστερά της ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Η απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συμπαρουσιάσει το βιβλίο με τον κ. Κουβέλη, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, έχει προκαλέσει ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον «τρίτο πόλο» που συγκροτεί η ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κοππά είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα για να θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με την συμπαράταξη Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα