Γ. Ιωαννίδης: Στα μνημόσυνα λένε πολύ καλά λόγια

Σαφείς αιχμές άφησε ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης για την επιστροφή των θεμάτων του αθλητισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και την απομάκρυνση του από το Παιδείας, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υφυπουργείου Αθλητισμού από τον Γιάννη Ανδριανό.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του τέως υφυπουργού Αθλητισμού, μίλησε με ιδιαίτερα «θερμά» λόγια για τον κ. Ιωαννίδη, με τον τελευταίο να απαντά πως «στα μνημόσυνα λένε πολύ καλά λόγια».

«Δεν μπορώ να καταλάβω. Πέρυσι ο αθλητισμός ήρθε στο Παιδείας

και φέτος θα επιστρέψει στου Πολιτισμού. Πριν από λίγες μέρες φτιάξαμε το νέο οργανόγραμμα. Τώρα μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι στο Παιδείας για να βγαίνουν τα προγράμματα του σχολικού αθλητισμού», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα περάσει το πρόγραμμα «Ευ Ζην», στα δύο αθλητικά πειραματικά σχολεία και στα 12 εκατομμύρια που πρέπει να πάρει η ΓΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών.

Από την πλευρά του, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός δήλωσε: «Επειδή υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης και περιορισμένοι πόροι θα υπάρξει προσήλωση στη νομιμότητα και ιεράρχηση των αναγκών. Η έξαρση της βίας στα γήπεδα είναι πολυδιάστατο πρόβλημα που θέλει δουλειά με τα συναρμόδια Υπουργεία. Είναι ένας εθνικός στόχος η αντιμετώπιση του. Αλλά δεν θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Keywords
Τυχαία Θέματα