Φυσικό καθαριστικό τζαμιών: Υλικά από την κουζίνα που θα τα κάνουν να λάμπουν

Τα τζάμια του σπιτιού χρήζουν συχνής φροντίδας μέσα στην εβδομάδα, αφού είναι η επικοινωνία του μέσα με το έξω, της σκόνης και της δαχτυλιάς. Υπάρχουν πολλά καθαριστικά στην αγορά, ο ανταγωνισμός των οποίων τα έχει αναβαθμίσει πολύ και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Παρόλα αυτά, αξίζει να σκεφτούμε πόσο πολύ θα είχαμε καλυτερέψει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας αν δε χρειαζόταν να εισπνέουμε τόσο εμείς όσο και ο πλανήτης αυτές τις χημικές ουσίες που κάνουν τα καθαριστικά της αγοράς ασυναγώνιστα. Πώς θα σας φαινόταν, αν τα ίδια αποτελέσματα σας τα πρόσφεραν αγνά υλικά της

κουζίνας σας, χωρίς να χρειάζεται ούτε να εισπνέετε χημικά ούτε να “πνίγετε” τον πλανήτη περεταίρω;

Ανακαλύψτε παρακάτω, ποια είναι τα οικονομικά και οικολογικά υλικά που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας σας και πέρας από θαύματα στη μαγειρική μπορούν να αποφανθούν χρυσός και για τα τζάμια του σπιτιού σας, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και υγείας!

Λευκό ξύδι

Ανέκαθεν ήταν ένα ισχυρό καθαριστικό και μάλιστα πολλών χρήσεων για το σπίτι. Και ο καθαρισμός τζαμιών με φυσικό τρόπο μπορεί εύκολα να γίνει με λευκό ξύδι. Θα χρειαστείς ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ή κάποιο άλλο δοχείο της επιλογής σου. Τα υλικά για το φυσικό καθαριστικό είναι 2 κούπες ζεστό νερό, 2 κούπες λευκό ξύδι και χυμός από μισό λεμόνι. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, για όμορφο άρωμα.

Εκτέλεση: Πολύ απλά βάζεις όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινείς το μπουκάλι πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους, δημιουργώντας το φυσικό καθαριστικό τζαμιών σου. Στη συνέχεια, ψεκάζεις ένα παλιό φύλλο εφημερίδας, ή ένα βαμβακερό πανί με το καθαριστικό και καθαρίζεις τα τζάμια. Δε θα χρειαστεί να ξεβγάλεις τα τζάμια μετά το καθάρισμα, οπότε δε χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό.

Τσάι

Να κάτι που δεν περίμενες να ακούσεις! Κι όμως είναι ένα πολύ απλό φυσικό καθαριστικό τζαμιών, το οποίο εγγυάται να σε απαλλάξει από έντονες μυρωδιές στο χώρο και να φέρει αίσθηση φρεσκάδας. Το είδος τσαγιού δεν είναι κάτι δεσμευτικό. Το είδος φυσικού τσαγιού που προτιμάς για το καθημερινό ρόφημα σου θα πρέπει να είναι αρκετό. Φυσικά, δε θα χρειαστεί να προσθέσεις ζάχαρη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να φτιάξεις ένα δυνατό αφέψημα από νερό, κατά προτίμηση αποσταγμένο και τσάι. Στη συνέχεια, τοποθετείς το τσάι σε ένα δοχείο και περιμένεις να κρυώσει. Όταν κρυώσει, μπορείς να μουσκέψεις ελαφρά ένα βαμβακερό πανί με το τσάι και να καθαρίσεις τα τζάμια. Ο ήπιος καθαρισμός τζαμιών του σπιτιού σου είναι εγγυημένος.

Αμμωνία

Η αμμωνία μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά για τον καθαρισμό τζαμιών με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, είναι καλό να θυμάσαι ότι συστήνεται να διατηρείς τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτές, όταν καθαρίζεις με αμμωνία. Το σπίτι πρέπει να αερίζεται επαρκώς, ώστε να μη σε επηρεάζουν οι αναθυμιάσεις της. Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστείς το καθιερωμένο μπουκάλι ψεκασμού, 2 κούπες νερό και 2 κουταλιές της σούπας αμμωνία. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις 1 κούπα οινόπνευμα για να βοηθήσει με δύσκολους λεκέδες. Όπως και στην προηγούμενη συνταγή, πρέπει να αναμείξεις τα συστατικά μέσα στο μπουκάλι, να ψεκάσεις πάνω στο πανί, ή την εφημερίδα σου και να καθαρίσεις τα τζάμια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποσταγμένο νερό, αντί για νερό της βρύσης, καθώς το δεύτερο είναι πιθανό να αφήσει στίγματα στα τζάμια.

Λεμόνι

Από τα πιο δραστικά υλικά για τον καθαρισμό του σπιτιού. Χρησιμοποιείται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και το ξύδι. Αν λοιπόν δε σου αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού, το λεμόνι είναι η επιλογή για σένα. Επίσης, μπορείς να το προτιμήσεις αν δεν έχεις λευκό ξύδι στο σπίτι και δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Ο καθαρισμός τζαμιών με φυσικό τρόπο γίνεται με συσκευασμένο, ή αληθινό λεμόνι, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία ποιο από τα 2 θα προτιμήσεις.

Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας οικολογικό καθαριστικό τζαμιών:
Keywords
Τυχαία Θέματα