Φυλλορροεί καθημερινά το ΠΑΣΟΚ

Ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να παραμείνει στο πολιτικό κάδρο το ΠΑΣΟΚ, καθημερινά μικρά και μεσαία στελέχη αποχωρούν από τις τάξεις του Κινήματος δημιουργώντας μια εικόνα διάλυσης πανελλαδικά που μαζί με τα δημοσκοπικά ευρήματα οδηγούν σε απόλυτα δυσοίωνες μέρες το άλλοτε πανίσχυρο κόμμα.  

Από τα τελευταία κρούσματα η παραίτησή του Ηλία Κλεισσά από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής

Χίου του ΠΑΣΟΚ την οποία υπέβαλλε με επιστολή του στον Πρόεδρο του Κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Σύντροφε, Το ΠΑΣΟΚ το 2009 έλαβε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό και τους πολίτες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 3 χρόνια ότι οι ελπίδες αυτού του λαού σύντομα θα μετατρέπονταν σε ένα άνισο αγώνα για επιβίωση.

Η Χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και βυθίζεται καθημερινά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η ανεργία εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο και περισσότερα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας. Η νεολαία μεταναστεύει αναζητώντας αλλού ελπίδες και ο λαός βιώνει κάθε λίγο και λιγάκι μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και αύξησης της έμμεσης και άμεση φορολογίας, που πλήττουν κυρίως τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα, βαθαίνουν της ύφεση και διαλύουν το κράτος πρόνοιας. Μόνο που γι’ αυτό το Κοινωνικό Κράτος, που σήμερα καταργείται, εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια!!!

Δυστυχώς, το «κίνημα» μας αποδέχθηκε τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, που επέβαλε η δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Χώρα, με ευθύνη κυρίως της διακυβέρνησης από τη Ν. ., συγκατατέθηκε ιδεολογικά σ’ αυτήν ως αναγκαιότητα και υπέστη μια μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ήττα. Έγινε μέρος ενός συστήματος, έπαψε όμως να εκφράζει τον ελληνικό λαό, χάνοντας τις παραδοσιακές του συμμαχίες μέσα στην κοινωνία.

Προσωπικά, αδυνατώ πλέον να συνεχίσω απολογούμενος για όλα τα επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, για την φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει το κράτος κατά των πολιτών, για τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Αδυνατώ να συνεχίσω απολογούμενος για την έλλειψη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που θα τερματίζει τη φοροδιαφυγή.

Αδυνατώ να εξηγήσω, ακόμη και στον ίδιο μου τον εαυτό, πώς το ΠΑΣΟΚ κατάντησε δεκανίκι της Δεξιάς και φυσικά αδυνατώ, ως Γραμματέας, να υποστηρίξω ιδεολογικά, να στηρίξω πρακτικά ή και να δικαιολογήσω τον εναγκαλισμό ενός δημοκρατικού κομματικού χώρου, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ, μαζί της.

Φοβάμαι, δυστυχώς, ότι και αυτή ακόμη η επιχειρούμενη ανασυγκρότηση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα όσο το ΠΑΣΟΚ υποβαθμίζει συνειδητά τη σχέση του με την κοινωνία, λείπει ο εσωκομματικός διάλογος, εκδηλώνονται καθημερινά εγωιστικοί ανταγωνισμοί επώνυμων στελεχών για την πρωτοκαθεδρία στις εξελίξεις και ελλείπει πλήρως κάθε μορφή ιδεολογικής βάσης και συζήτησης.

Εγώ, που ακολούθησα το ΠΑΣΟΚ από τα παιδικά μου βήματα, που ήμουν παρών μέχρι σήμερα, σε κάθε αγώνα από όποιο μετερίζι και αν βρισκόμουν, που

Keywords
Τυχαία Θέματα