«Φύγετε» η απάντηση της ΝΔ στα μέτρα που φέρνει ο Τσίπρας

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς πλησιάζουν οι εκλογές σε Αυστρία και Ισπανία όπως και το δημοψήφισμα της Βρετανίας, η Ελλάδα συνεχίζει την… ατελείωτη διαπραγμάτευση. Αυτό είναι το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες τους.

Το σύνθημα «φύγετε»

θα ενταθεί

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως το σύνθημα «φύγετε» όχι μόνο δεν θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Το επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσής της.

Την ίδια ώρα στη Συγγρού υπενθυμίζουν ότι σε όλες τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης προηγείται η ΝΔ και αφήνουν να εννοηθεί ότι οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για λογαριασμό του κόμματος αποτυπώνουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που πιστεύουν ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις ακόμα και μέσα στον Ιούνιο.

Η στάση της ΝΔ για τα μέτρα Τσίπρα

Στο στρατόπεδο της ΝΔ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ανοίξουν κουβέντα περί στήριξης των μέτρων στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία.

«Η όποια συμφωνία και τα επώδυνα μέτρα που θα τη συνοδεύουν είναι καθαρά προϊόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» επισημαίνεται από τη Συγγρού. Οι «γαλάζιοι» εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πού πιθανό να επιχειρήσει να «μοιράσει» το βάρος τυχόν συμφωνίας με ένα ενδεχόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο θα προσπαθήσει να φέρει κυρίως τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ τετελεσμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα