Φτηνά smartphones με ελπίδες ανάκαμψης από την HTC

Με σκοπό να δώσει νέα ώθηση στα οικονομικά της, η HTC στοχεύει στις κατηγορίες των περισσότερο οικονομικών smartphones. Σε δηλώσεις της στο Reuters, η συν-ιδρύτρια της εταιρείας, Cher Wang, παραδέχεται ότι η HTC

κατά τον προηγούμενο χρόνο επικεντρώθηκε στην προώθηση κορυφαίων, από απόψεως τεχνικών χαρακτηριστικών, συσκευών, οι οποίες χαρακτηρίζονται επιπλέον και από υψηλές τιμές.

Η HTC θα στοχεύει πλέον στην παραγωγή περισσότερων mid-range μοντέλων που θα κινούνται, τιμολογιακά, στα 150 - 300 δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει την επικέντρωση στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου τέτοιες συσκευές επιτυγχάνουν υψηλές πωλήσεις. Πέρα όμως από αυτές τις κινήσεις, η εταιρεία θα συνεχίσει να διαθέτει στην αγορά συσκευές που θα εντάσσονται στην high-end κατηγορία, των οποίων το κόστος τοποθετείται πάνω από τα 600 δολάρια.

Πρόσφατα, η HTC ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2013, σύμφωνα με τα οποία είχε έσοδα της τάξης των 1,4 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 28% σε σχέση με τη αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αντίστοιχα τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η HTC αναμένει για το πρώτο τρίμηνο του 2014 περαιτέρω μείωση των εσόδων, σε ένα ποσό που θα κυμανθεί μεταξύ των 1,12 και 1,18 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα