Φουλ επίθεση η Εθνική κόντρα στη Λιθουανία

Τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα διεκδικήσει απόψε η Εθνική ομάδα. Για το λόγο αυτό, ο προπονητής Φερνάντο Σάντος θα χρησιμοποιήσει επιθετικό σχήμα (το 4-3-3), έχοντας πιθανότατα τον Χριστοδουλόπουλο στη βασική ενδεκάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους εξής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης,

Καραγκούνης, Σαμαράς, Γκέκας και Χριστοδουλόπουλος.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σάντος έδωσε κίνητρο στους παίκτες να υπερνικήσουν την κούραση που φυσιολογικά υπάρχει στο τέλος της σεζόν, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν είναι λιποτάκτης όποιος μου πει ότι είναι κουρασμένος».

«Το κίνητρο μας, το όνειρο μας και η φιλοδοξία μας πρέπει να κερδίσουν την κούραση που υπάρχει. Έχουμε μπροστά μας κάτι μεγάλο. Από τη στιγμή που θέλουμε να πάμε στη Βραζιλία, τότε για 90 λεπτά θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Γι' αυτό το ξαναλέω. Όποιος νιώθει κούραση, το λέει σε μένα. Εγώ θέλω να είμαι στη Βραζιλία. Αν μου το πει, δεν θα έχει αντίκτυπο σε επόμενες κλήσεις. Δεν θα είναι λιποτάκτης! Είναι πιο τίμιο. Αυτό είναι το σωστό. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που τους είπα όταν βρεθήκαμε. Δεν είμαστε ακόμη σε διακοπές».

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα για το πώς θα αγωνιστεί η ομάδα: «Για μένα είναι σημαντικό να πιέσουμε ψηλά για να τους οδηγήσουμε σε λάθη και να μην τους δώσουμε χώρο για να αναπτυχθούν. Δεν πιστεύω σε παίκτες που έχουν μόνο αμυντικές ή επιθετικές αρετές».

Για να συμπληρώσει: «Το κλειδί του αγώνα θα είναι πως θα αμυνόμαστε όταν δεν έχουμε την μπάλα και πως θα κάνουμε επιθέσεις όταν την έχουμε. Πάντα σκεφτόμαστε τον αντίπαλο ως ομάδα. Πώς κάνει επίθεση, πώς κάνει άμυνα…».

Το παιχνίδι Λιθουανία-Ελλάδα για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από το κανάλι OTE Sport 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα