«Φουλ» επίθεση από Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη στο…παραπέντε της κάλπης – Μαίνεται ο εσωκομματικός «πόλεμος» για τη νίκη την Κυριακή

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα δύο στρατόπεδα των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα καθορίσουν τον τελικό νικητή. Τα επιτελεία των Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη τα δίνουν όλα για να κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους και να προσελκύσουν το μεγαλύτερο κομμάτι των 404.000 «γαλάζιων» ψηφοφόρων του Δεκεμβρίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ως στόχο να διατηρήσει αν όχι να διευρύνει τις 11 μονάδες διαφοράς που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρώτο γύρο, του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την προσπάθεια εκτιμά ότι θα διασφαλίσει

σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων του κ. Τζιτζικώστα αλλά και του κ. Γεωργιάδη ενώ θεωρεί ότι τον βοηθά και ενδεχόμενη αποχή (αρκεί βέβαια να μην προέρχεται από δικούς του ψηφοφόρους).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εμφανίζει πιο συγκροτημένη οργανωτική προσέγγιση ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί οι οργανωμένοι πυρήνες υποστηρικτών του Αδ. Γεωργιάδη (υπήρξε κοινή σύσκεψη κατά την παραμονή των δύο ανδρών στη Θεσσαλονίκη) αλλά και ένα σημαντικό μέρος του μηχανισμού που συγκροτήθηκε στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αυξήσει την επιρροή του στην Αττική σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξουδετερώσει την όποια διαφορά του κ. Μεϊμαράκη αλλά και τις όποιες νέες ψήφους εξασφαλίσει ο συνυποψήφιός του στη βόρεια Ελλάδα.

Στην πλευρά Μεϊμαράκη έχουν συνταχθεί το καραμανλικό σύστημα αλλά και στελέχη άλλων τάσεων, σε αυτή του Μητσοτάκη το μεγαλύτερο μέρος του «μητσοτακικού» μηχανισμού ανά την επικράτεια, η συντριπτική πλειοψηφία των σαμαρικών αλλά και στελέχη που την πρώτη Κυριακή στήριξαν Τζιτζικώστα.

Αμφότεροι οι διεκδικητές δηλώνουν αισιόδοξοι για τη νίκη, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιβεβαιωθούν οι βασικές τους παραδοχές ενώ στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος νίκης επιστρατεύονται και διαρροές περί δημοσκοπήσεων, άλλες εκ των οποίων «δείχνουν» τον κ. Μεϊμαράκη να προσεγγίζει το 60% και άλλες τον κ. Μητσοτάκη να ανατρέπει τα δεδομένα και να επικρατεί του συνυποψηφίου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα