Φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 1 gigapixel

Mία ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ δημιούργησε μια κάμερα με τεράστιες δυνατότητες, ξεπερνώντας την ανθρώπινη λογική και το φράγμα των megapixel που είχαμε δει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να έχει ενσωματωθεί σε καταναλωτικές συσκευές που θα βρίσκονται στην αγορά.

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του 1 Gigapixel τραβά φωτογραφίες που αποτελούνται από ένα δισεκατομμύριο pixel η κάθε μία.

Πρόκειται για 1.000 φορές περισσότερα pixel από τις εικόνες των συμβατικών καμερών,

γεγονός που επιτρέπει στην μηχανή να "συλλαμβάνει" λεπτομέρειες που έως τώρα έμεναν αόρατες, ενώ η ανάλυση της κάμερας είναι τόσο μεγάλη που μπορεί με άνεση να φωτογραφήσει ένα αντικείμενο με πλάτος 3,8 εκατοστά από απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα φωτογραφίζει ακόμα και πράγματα που οι φωτογράφοι δεν βλέπουν.

Η φωτογραφική αυτή μηχανή ζυγίζει 93 κιλά και έχει διαστάσεις 75Χ75Χ50 εκατοστά, λόγω των πολύ μεγάλων φακών που έχει και μπορεί να τραβήξει ταυτόχρονα 98 εικόνες τις οποίες στη συνέχεια συνθέτει με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή και ειδικού λογισμικού.

Η μεγάλη πρόκληση είναι πλέον η προσαρμογή και σμίκρυνση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η κάμερα ώστε να ενσωματωθεί σε φορητές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο, καθώς οι δημιουργοί θέλουν να προχωρήσουν σε μαζική παραγωγή για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν και το δημιούργημά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα