Φωτιά Κακοδίκη – Κρήτη: Στη μάχη το ρωσικό “θηρίο” Beriev-200

Στη φωτιά στο Κακοδίκι της Κρήτης επιχείρησε το ρωσικό αμφίβιο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 το οποίο έχει δυνατότητα μεταφοράς έως 12 και τόνους νερού. Το Beriev-200 σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Στην

επιχειρησιακή δοκιμή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, μαζί με την καθιερωμένη μίσθωση μεσαίου τύπου ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων, είχε αναφερθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα και στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης “Ολοκληρωμένη Ασφάλεια 2021” τον Μάιο.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα