Φοροαπαλλαγή μέσω των αποδείξεων για τους ελ. επαγγελματίες, ζητάει η ΕΣΕΕ

Την ανάγκη να δοθεί κίνητρο συλλογής αποδείξεων και στους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ισχύει για την κατηγορία των μισθωτών, αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, για τις ατομικές επιχειρήσεις ή τα ελεύθερα επαγγέλματα «δεν προβλέπεται η δυνατότητα "χτισίματος" του αφορολόγητου ορίου μέσω της συλλογής αποδείξεων, αλλά η πλήρης κατάργησή του και η υιοθέτηση ακόμη υψηλότερων φορολογικών συντελεστών».

Η ΕΣΕΕ

αναφέρει ότι βασική της θέση είναι «η έκδοση και συλλογή αποδείξεων να αποτελέσει τη βασική και κύρια φοροαπαλλαγή όλων των φορολογουμένων».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι σκοπός του μέτρου συλλογής αποδείξεων «ήταν η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους Έλληνες φορολογουμένους. Ας λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους συνεπείς φορολογουμένους – μισθωτούς και επαγγελματίες – και όχι ως μια τιμωρητική πρακτική για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες», συμπληρώνει.

Τέλος, η ΕΣΕΕ προτείνει την εφαρμογή αυξημένου συντελεστή βαρύτητας για εκείνες τις αποδείξεις που θα εκδίδονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα