Φωκίδα φωτιά τώρα: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες

Συνεχίζεται η μεγάλη «μάχη» της Πυροσβεστικής στο πύρινο μέτωπο της Φωκίδας, με τις φλόγες να συνεχίζουν να κατακαίνε μεγάλη έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρίσκονται 140 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου, 43 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που έγινε στην Άμφισσα για να εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να τεθούν οι προτεραιότητες για τις νυχτερινές επιχειρήσεις. Οι πυροσβέστες και όλοι οι

εμπλεκόμενοι στην κατάσβεση, προσπάθησαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά για να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Οι δυνάμεις ρίχνουν το βάρος, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιτέας, και στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα. Οι περιοχές αυτές είναι που έχουν κρίσιμα μέτωπα χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικίες. Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας αυτό δηλαδή που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη της ΔΕ Ιτέας, ‘Αμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Ελλάδα αλλά και γειτονικούς νόμους ενώ μεγάλες δυνάμεις από εθελοντές έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα και συμβάλλουν στον περιορισμό της φωτιάς. Μάχη δίνουν και οι καλλιεργητές της περιοχής με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας, ανοίγοντας συγχρόνως και γεωτρήσεις για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

52 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ξέσπασαν 52 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε σύντομο χρόνο, παρά τα πολλαπλά μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας είναι στο «4» σήμερα, Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για 5/7

Πολύ υψηλός κίνδυνος 4⃣ σε

#Αττική & #Κύθηρα κεντρική & νότια #Εύβοια #Αργολίδα #Λέσβο #Χίο #Σάμο #Ικαρία

περιοχές #Βοιωτία #Κορινθία #Αχαΐα #Ηλεία #Λακωνία

Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε πολλές περιοχές

https://t.co/UcUk400yPY pic.twitter.com/4LC4KBih4P

Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 4, 2022

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για σήμερα Τρίτη 5/7, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος 4: Σε Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική & νότια Εύβοια, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο &και Ικαρία και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Λακωνία και υψηλός κίνδυνος 3 σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωκίδα, Συνεχίζεται,fokida, synechizetai