Φλαμπουράρης: «Σε περίπτωση αδιεξόδου μπορεί να πάμε σε δημοψήφισμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης με δηλώσεις που έκανε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αδιέξοδο.

«Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, για να προσθέσει: «Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί» επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρίσκεται.

«Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μια εβδομάδα, δέκα μέρες η διαπραγμάτευση, αλλά να υπάρξει συμφωνία» ήταν τα λόγια του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά. Είπε ακόμα ότι μέσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους εταίρους, «υπάρχουν σημεία συμβιβασμού», ενώ απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν τους εταίρους μας να διαφωνούν με τις προτάσεις της Αθήνας, είπε ότι αυτά «δεν έχει ακουστεί αλλά είναι ειδήσεις που διακινούνται από διάφορα ΜΜΕ, τις οποίες αναπαράγουν και τα ελληνικά Μέσα».

Εξέφρασε τη σιγουριά του ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και αιτιολογώντας το, είπε ότι «οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ένωση. Με ποια λογική θα φύγει η Ελλάδα και όχι η Ιταλία ή η Γαλλία. Θα τους στοιχίσει πάρα πολύ».

Δεν απέκλεισε ωστόσο, το ενδεχόμενο «ατυχήματος», διέψευσε όμως ότι μπορεί να το προκαλέσει η κυβέρνηση, καθώς ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ».

Πηγή: antenna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα