Φιλορώσοι απήγαγαν στελέχη της εκλογικής επιτροπής

Συνεχίζεται η αναταραχή στην Ουκρανία, όπου τρία στελέχη της εκλογικής επιτροπής για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου απήγαγαν Ρωσόφιλοι αυτονομιστές στην πόλη ανατολικά της Ουκρανίας, Λουχάνσκ. Ο δημοτικός σύμβουλος Σερχίι Νταβίντοφ δήλωσε ότι «άτομα με όπλα απήγαγαν την Πέμπτη τον Ντμίτρο Ναμπόκα, υπεύθυνο για το εκλογικό τμήμα 106 της Λουχάνσκ, και δύο προγραμματιστές Η/Υ».

Σύμφωνα με την καταγγελία του, οι φιλορώσοι

πήραν μαζί τους υπολογιστές και έγγραφα του εκλογικού τμήματος, ενώ οι όμηροι μεταφέρθηκαν στο κτίριο της κρατικής ασφάλειας, το οποίο έχουν καταλάβει αυτονομιστές από τις αρχές του Απριλίου.

Ηγέτες των αυτονομιστών που ελέγχουν μεγάλες περιοχές των ανατολικών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έχουν δηλώσει ότι δθα μπλοκάρουν τη διεξαγωγή των ουκρανικών προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου στα εδάφη τους. Έχουν ήδη καταλάβει τέσσερα από τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στην περιοχή, ανάμεσά τους ένα στο Ντονέτσκ.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι ο επιχειρηματίας Πέτρο Ποροσένκο και η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα