Φαβορί τον Γιανουκόβιτς δείχνουν τα exit polls

Το Κόμμα των Περιφερειών του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς Ακολουθούν το κόμμα του διάσημου πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο με 15% των ψήφων, ο εθνικιστικός σχηματισμός Σβόμποντα με 12,3% και οι κομμουνιστές με 11,82%.αναμένεται να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις σημερινές εκλογές, δήλωσε ο Μπόρις Κολέσνικοφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, μετά την λήξη της ψηφοφορίας. 

«Υπάρχουν 225 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες και θεωρούμε ότι

οι υποψηφιοί μας θα κερδίσουν τα 2/3 από αυτές», είπε αφότου οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα έδειξαν ότι το Κόμμα των Περιφερειών εξασφαλίζει περίπου 30% στην ψηφοφορία για τη λίστα του κόμματος, στην οποία προσδιορίζονται και οι άλλες 225 έδρες.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό που κυμαίνεται κοντά στο 24% ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, που ενσωματώνει το κόμμα Πατρίδα της Γιούλια Τιμοσένκο.

Ακολουθούν το κόμμα του διάσημου πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο με 15% των ψήφων, ο εθνικιστικός σχηματισμός Σβόμποντα με 12,3% και οι κομμουνιστές με 11,82%.

Η εκλογική διαδικασία παρακολουθείται στενά από Δύση, καθώς εκφράζονται φόβοι για νοθεία.

Η Γιούλια Τιμόσενκο έχει καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και θα ψηφίσει στη φυλακή Χαρκίφ, στην οποία κρατείται. Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στο Κίεβο και την ΕΕ, η οποία θεωρεί τις εκλογές αυτές ως τεστ για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα