Φ. Κουβέλης: «Tο δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει»

Στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 78η Διεθνή Έκθεση, βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση για τους νέους αγρότες, έκανε λόγο για «επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων» και τόνισε με νόημα πως «το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

είπε πως: «η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας. Χρειάζεται ο τόπος ανάπτυξη. Και μόνο με την ανάπτυξη είναι δυνατό να εξασφαλίσουμε την πορεία προς έξοδο από την κρίση»,

Αναφερόμενος στα περί πρωτογενούς πλεονάσματος, το χαρακτήρισε «επικοινωνιακή πολιτική» αμφισβητώντας την ύπαρξη του.

«Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση», είπε.

Μετά την ομιλία στους νέους αγρότες ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 όπου εργαζόμενοι εξακολουθούν να εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα διαδικτυακά. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι για την ΕΡΤ εκκρεμεί η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτέλεσε την αφετηρία κλεισίματος της ΕΡΤ.

«Θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση και βεβαίως η Βουλή θα αποφασίσει. Εμείς θα επιμείνουμε ότι πρέπει να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία σας υπενθυμίζω ότι αυτή η Πράξη εξεδόθη μόνο με τις υπογραφές των υπουργών της Ν.Δ.», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα