Έξυπνες αναζητήσεις από την Google

H Google συνεχίζει να εκπλήσσει το κοινό της, προσφέροντας συνεχώς νέες υπηρεσίες προς όλους του χρήστες. Έτσι πλέον προσφέρει και τη δωρεάν εφαρμογή της, το Knowledge Graph, που βελτιώνει κατά πολύ την αναζήτηση και συγκεκριμένα τη σημασιολογική αναζήτηση, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν στην γνωστή μηχανή αναζήτησης.

Μέχρι σήμερα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουν οι χρήστες την έννοια μιας λέξης από μια άλλη, όμως με το νέο Knowledge Graph η αναζήτηση αυτή απλοποιείται.

Η Google

δημιούργησε τη Γνωσιακή Βάση για να μπορεί ο χρήστης να ξεχωρίζει ορισμένα αποτελέσματα από άλλα. Για παράδειγμα μέσα από την υπηρεσία, ο χρήστης μπορεί να ψάξει για τοπία, διασημότητες, πόλεις, αθλήματα, κτήρια και γεωγραφικές τοποθεσίες όπως και ταινίες, έργα τέχνης και πολλά περισσότερα. Ουσιαστικά πλέον έχουμε μπροστά μας ένα δείγμα της επόμενης γενιάς της αναζήτησης, που θα βοηθάει τους χρήστες να βρίσκουν αυτό που ζητάνε.

Οι πληροφορίες, που εμφανίζει η Google, προέρχονται από μια σειρά πηγών όπως η Freebase, Wikipedia και το CIA World Factbook.

Παράλληλα, η Google θα χρησιμοποιεί μια τεράστια βάση δεδομένων που έχει πάνω από 500 εκατομμύρια λήμματα, καθώς και 3.5 δισεκατομμύρια γεγονότα γύρω από τα συγκεκριμένα λήμματα. Όλα τα παραπάνω θα ρυθμίζονται με βάση τον τρόπο που ψάχνουν οι χρήστες στο ίντερνετ, δίνοντας τους πλήρη αποτελέσματα για ό, τι και αν ζητήσουν, μεταδίδοντας παράλληλα πληροφορίες και στοιχεία για την κάθε έρευνα που πραγματοποιείται.

Ακόμη, ο χρήστης θα ανακαλύψει στοιχεία που ψάχνει αλλά και επιπλέον πληροφορίες που δεν αναζητούσε και βρίσκονται πλέον μπροστά από τη μηχανή αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι, έχοντας έτσι την δυνατότητα να ανακαλύπτει στοιχεία όπως βιβλία συγγραφέων, ταινίες ηθοποιών και λεπτομέρειες για τη ζωή των ανθρώπων που αναζητά.

Με το Knowledge Graph, η Google μετατρέπεται από μια μηχανική σελίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων σε μια ολοκληρωμένη πηγή γνώσης, αποτελώντας πλέον μοναδικό εργαλείο για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο διαδίκτυο.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα