Εξέλιξη στην υπόθεση Ψυχάρη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο ερώτημα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, το οποίο οδήγησε στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης του Σταύρου Ψυχάρη, απάντησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με την με την κ. Δημητρίου, το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, τελέστηκε με πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, όταν δεν αναφέρεται η μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, “είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από

δόλο ή από πρόθεση” και επομένως το πλημμελειοδικείο εσφαλμένα ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε επιδοθεί νόμιμα στον εκδότη.

Το κλητήριο θέσπισμα, που παρέπεμπε τον Σταύρο Ψυχάρη σε δίκη, ακυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από το ‘Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων του, σύμφωνα με την οποία δεν αναφερόταν επακριβώς αν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ τελέστηκαν από αμέλεια ή με δόλο.

Η αναίρεση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού θα εισαχθεί στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο.

Save

Το άρθρο Εξέλιξη στην υπόθεση Ψυχάρη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα