Εξελίξεις στην αντιμετώπιση της αλλεργίας τύπου Ι (φιστίκια,θαλασσινά)

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Chemical Biology, ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Notre Dame, πραγματοποίησε σημαντικά βήματα προόδου για την ανάπτυξη αποτελεσματικής θεραπείας για μια κατηγορία αλλεργίας, η οποία ονομάζεται τύπου Ι, η οποία αποτελεί μια αρκετά επικίνδυνη ομάδα αλλεργικών αντιδράσεων.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Basar Biliger, ανέπτυξε μια πρωτοποριακή, καινοτόμο μέθοδο, με την οποία αναστέλλει τη λειτουργία συγκεκριμένων κυττάρων, τα οποία ονομάζονται μαστοκύτταρα,

των οποίων η λειτουργία προκαλεί τα κύρια συμπτώματα της αλλεργίας. Η αλλεργία τύπου Ι, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς, προκαλώντας αναφυλακτικό σοκ. Το πιο συχνό παράδειγμα τέτοιας μορφής αλλεργίας, είναι η αλλεργία προς τα φιστίκια η προς τα θαλασσινά.

Οι ερευνητές, δημιούργησαν ένα συγκεκριμένο μόριο το οποίο ονομάζεται ΗΒΙ (Heterobivalent inhibitor), το οποίο όταν εισάγεται στο αίμα του ασθενούς, ανταγωνίζεται και εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα, όπως είναι οι πρωτεΐνες του αυγού ή του φιστικιού, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται συμπτώματα της αλλεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα