Εξελίξεις αναμένονται για το Γιαβάσειο

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αξιοποιήσει το Γιαβάσειο προς όφελος του δήμου και των δημοτών.

Ζήτησε λοιπόν, από το Υπουργείο Οικονομικών και από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), την επ’ αμοιβή εκπόνηση Μελέτης-Έκθεσης Εκτίμησης, την τέταρτη της τελευταίας δωδεκαετίας.

Το συμπέρασμα-πρόταση αυτής είναι:

«Να δοθεί το ακίνητο προς αξιοποίηση, με δημόσιο, ανοιχτό, προφορικό διαγωνισμό, με σκοπό να ανακατασκευασθεί και να δομηθεί και ο υπόλοιπος συντελεστής».

Στη συνέχεια

και δεδομένου ότι υπήρχε ενδιαφέρον από ιδιώτες, η δημοτική αρχή προχώρησε, και έφερε το θέμα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησής του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου «κάποιοι από την αντιπολίτευση, επιλέγοντας για άλλη μια φορά την πολιτική της στείρας αντιπαράθεσης, “ανακάλυψαν” ότι η παραπάνω διαδικασία αποτελεί “Μέγα Σκάνδαλο”.

Με βάση την κατάσταση του ακινήτου η οποία είναι πολλοί κακοί, εκτιμήθηκε πως είναι αδύνατον να προχωρήσει η ανακαίνιση του κτιρίου με το κόστος να ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου.

Η διοίκηση προσανατολίζεται αμέσως μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου να προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα