Εξάρθρωσαν σπείρα-εξπέρ στις ληστείες σουπερμάρκετ

Μια εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σούπερ μάρκετ συγκεκριμένης αλυσίδας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 28χρονος και δύο 30χρονοι αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται έξι συνεργοί τους.

Από τις αρχές του 2010 οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ τις πρωινές ώρες, όταν γινόταν ο ανεφοδιασμός των αποθηκών από τους υπαλλήλους και τα καταστήματα ήταν κλειστά προς το κοινό. Οι δράστες γνώριζαν τους χώρους των καταστημάτων,

είχαν εσωτερική πληροφόρηση και διέθεταν τεχνικές γνώσεις για τη διάνοιξη των χρηματοκιβωτίων.

Δύο από τους συλληφθέντες εργάζονταν σε εταιρεία που πραγματοποιούσε επισκευές στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων, ενώ ένας στη συνέχεια εργάστηκε στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ – στόχων.

Οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει 17 ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Περιστέρι, Βουλιαγμένη, Νέο Κόσμο, Χαϊδάρι και Ίλιον)όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων, αφαίρεσαν από τα χρηματοκιβώτια 500.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων, το ποσό των 2.400 ευρώ, κάρτες SIM, κρουστικά δρέπανα, ηλεκτρικά τρυπάνια, καθώς και κατόψεις εσωτερικών χώρων καταστημάτων σούπερ μάρκετ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα