Εξαιρετικές ερμηνείες με ελεύθερη είσοδο

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο “Fabrica Athens” (ένα θέατρο-χώρο σεμιναρίων, κατασκευασμένο αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά) η παράσταση «Interview» συνεχίζει φέτος σε άλλο χώρο. Λίγα τετράγωνα πιο πάνω, στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας υπάρχει το θέατρο “Ανάδυσις” (πρώην “Άλεκτον” που λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση!).

Εκεί κατοικοεδρεύει, φέτος, αυτή η εξαιρετική παράσταση, που έχει άλλο ένα προσόν:

είναι

με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο/συνεισφορά!

Interview

Η υπόθεση είναι λίγο περίεργη, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα:

Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι υποβάλλονται σε εξευτελιστικές ερωτήσεις και δοκιμασίες από μία φωνή. Αγνοούν με ποιον μιλάνε και αγνοούν και το αντικείμενο για το οποίο υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν. Η φωνή γνωρίζει, ήδη, πολλά πράγματα για τον κάθε υποψήφιο, προσωπικά, και αναλόγως τους θέτει ακόμα πιο προσωπικές ερωτήσεις.

Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι καιρό άνεργοι, ψάχνουν απελπισμένα για δουλειά και προέρχονται από εντελώς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες εργασίας (χειρώνακτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτοι εργάτες).

Καθώς η φωνή σιγά σιγά τους χειραγωγεί, υποβάλλοντας τους παράλογες ερωτήσεις και βάζοντας τους να χορεύουν ή να κατουράνε, οι υποψήφιοι μην έχοντας τίποτα να χάσουν, οδηγούνται σε μία κανιβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Το μόνο που τους νοιάζει πια είναι η επιβίωση, εξού και όχι μόνο δεν αντιδρούν στις απαιτήσεις της φωνής, αλλά αφήνονται να εξευτελιστούν….

Πόσο πιο σημερινό, πιο αληθινό;

Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις.

Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Θάνου και το κείμενο της παράστασης δημιουργήθηκε απ' όλα τα μέλη της ομάδας κατά την διάρκεια των προβών. Οι ηθοποιοί είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, παραμένοντας πάνω στην σκηνή ασταμάτητα επί μιάμιση ώρα και οι τέσσερις. Ξεχωρίζει ο Σωτήρης Δούβρης ως μαζεμένος επιστήμων και η Μαρία Ζερβού εκπληκτική ως Οιδίποδας, χωρίς να υπολείπονται η Καψαμπέλη, και ο Τουρκομένης.....

Η παράσταση δεν έχει εισιτήριο, αλλά ελεύθερη συνεισφορά. Στο τέλος, δηλ., υπάρχει ένα κουτί που κάθε θεατής μπορεί να ρίξει ότι αντίτιμο αντέχει η τσέπη του ή πιστεύει ότι αξίζει αυτό που παρακολούθησε!

Το «Interview» είναι δημιούργημα της ομάδας «Εμείς» οι οποίοι λένε: «Σε μία εποχή όπου αυτοί οι αντίθετοι πόλοι απομακρύνονται, με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς,

ΕΜΕΙΣ παρουσιάζουμε την κωμικοτραγική σχέση τους, εξερευνώντας τα όριά της, με μία διάθεση σκωπτικής αποδαιμονοποίησής της, αποκλείοντας πεισματικά την κατήφεια και τη μιζέρια

Παίζεται κάθε ΠΣΚ στις 9.00 μ.μ.

Ανάδυση

Σφακτηρίας 23 και Πλαταιών, Κεραμεικός

Keywords
Τυχαία Θέματα