Έβρος φωτιά τώρα: Νέο «112» για εκκένωση της Λεπτοκαρυάς

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, με τους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς Έβρου να λαμβάνουν λίγο μετά τις 16.00 μήνυμα από το «112», προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή, με κατεύθυνση προς τις Σάπες Ροδόπης. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112. Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 14.00 νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε Τριφύλλι

– Λευκίμμη, σύμφωνα με το πληροφορίες. Λόγω του δύσβατου σημείου επιχειρούν εναέρια μέσα, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣#Ροδόπη

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς #Σάπες

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 25, 2023

Φωτιές από κεραυνούς στην Ηλεία

Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι την Ηλεία που είχε σαν αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε… ποτάμια. Παράλληλα, από τους ισχυρότατους ανέμους σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στο χωριό Σμίλα αλλά και στη Ζαχάρω. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πληροφορίες, δύο φωτιές ξέσπασαν, πιθανότατα από κεραυνούς, σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ηλείας. Η πρώτη σε αγροτοδασική έκταση έξω από τη Σκαφιδιά και η δεύτερη σε δασική έκταση δυτικά του χωριού Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως, χωρίς να απειλούνται μέχρι στιγμής σπίτια. Η φωτιά στην περιοχή της Σκαφιδιάς, ορατή από το λιμάνι του Κατακόλου. Στη φωτιά στη Σκαφιδιά έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ στην Σμέρνα 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρος, Νέο 112, Λεπτοκαρυάς,evros, neo 112, leptokaryas