Ευρωπαίοι «αγανακτισμένοι» πολιορκούν την ΕΚΤ (video)

Ενάντια «στην εξάπλωση της φτώχειας και την παρακμή των δημοκρατικών θεσμών που παρατηρούνται στην Ευρωζώνη ως μέρος μιας παγκόσμιας συστημικής κρίσης», διαδηλώνουν χιλιάδες πολίτες. Μέλη του κινήματος «Blockupy» βρίσκονται στους δρόμους της Φρανκφούρτης , ενώ νωρίτερα μπλόκαραν την είσοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η αστυνομία έχει κάνει αισθητή την παρέμβασή της, όμως τα μέλη του «Ευρωπαϊκού Κινήματος των Αγανακτισμένων» δηλώνουν αποφασισμένα να αγωνιστούν κατά της πολιτικής των τραπεζών,

της τρόικας και της λιτότητας, κατά των εξώσεων και της απέλασης μεταναστών.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Σλοβενία και τη Γαλλία.

Στη χώρα μας, η πρωτοβουλία για την Πανευρωπαϊκή Διαμαρτυρία της 1ης Ιουνίου, πάρθηκε στη συνάντηση των κινημάτων στην Λισαβόνα. Θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 1η Ιουνίου, στις 18.00 στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Λαοί ενωμένοι ενάντια στην τρόικα».

Στην πλατεία, θα πραγματοποιηθούν μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Θα υπάρχουν κοινωνικές κουζίνες, παιδικό εργαστήρι και υλικό από ομάδες Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα