Ευελιξία και όχι διώξεις στις εισφορές των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ ζητά η «Δράση»

Ευελιξία στις χρεώσεις και στον τρόπο αποπληρωμής των εισφορών των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ και όχι διώξεις ζητά η «Δράση» όπου οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν το ποσό στο οποίο μπορούν να ανταποκριθούν, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των καλύψεων και των μελλοντικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

Όπως αναφέρει ο Τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης «Η Δράση ζητά να αλλάξει η παράλογη αυτή κατάσταση και να υιοθετηθεί σύστημα ευελιξίας όπου οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν το ποσό στο οποίο

μπορούν να ανταποκριθούν, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των καλύψεων και των μελλοντικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους. Ζητά επίσης να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις όσων αδυνατούν να πληρώσουν. Η διακοπή των καλύψεων τους είναι αρκετή τιμωρία. Η δικαστική δίωξη είναι μία απαράδεκτη υπερβολή. Προέχει η προσαρμογή στην πραγματικότητα.»

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει επίσης: «Μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, εκείνοι που είναι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ, παρακολουθούν με απελπισία τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται από τις πρακτικές του Ταμείου τους σε σχέση με την είσπραξη των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θύματα της δυσπραγίας και της οικονομικής κρίσης. Αντί η διοίκηση του ταμείου τους να αντιδράσει βοηθητικά, προσφέροντας ευελιξία τόσο στις χρεώσεις όσο και στον τρόπο αποπληρωμής, υιοθετεί ολοένα και πιο πιεστικά μέτρα για την είσπραξη, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι πιέζεται από την τρόϊκα.

Δεν έχει καμία λογική να απαιτούνται από άνεργους, στην πραγματικότητα, επαγγελματίες:

να πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα, μέσω αυτόματης αναπροσαρμογής, ανά τριετία σε υψηλότερα κλιμάκια

να εφαρμόζονται εξωπραγματικές και άκαμπτες ρυθμίσεις δόσεων αποπληρωμής

να διακόπτεται η υγιεινομική κάλυψη των αδυνατούντων να ανταποκριθούν

να αποκλείονται από πιθανές εργασίες λόγω μη παροχής ασφαλιστικής ενημερότητας στους αδυνατούντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα