Εβδομάδα πένθους αλλά και... απειλές για απολύσεις

Η θλίψη δεν έχει φύγει από τα πρόσωπα των ανθρώπων στη Νότια Αφρική, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση της αστυνομίας σε ορυχείο λευκόχρυσου.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα κήρυξε εβδομάδα εθνικού πένθους στη χώρα, στη μνήμη των 44 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες οκτώ ημέρες στο ορυχείο λευκόχρυσου της Μαρικάνα, εκ των οποίων 34 απεργοί μεταλλωρύχοι που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας την

Πέμπτη.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η εταιρεία Λονμίν σήμερα τους απεργούς μεταλλωρύχους να επιστρέψουν στις εργασίες τους με την απειλή «πιθανών απολύσεων».

«Το τελικό τελεσίγραφο προσφέρει στους εργαζόμενους μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν στη δουλειά τους ή να κινδυνεύσουν να απολυθούν. Οι εργαζόμενοι ενδέχεται να απολυθούν αν δεν συμμορφωθούν με αυτό το τελεσίγραφο», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι μεταλλωρύχοι από την πλευρά τους δηλώνουν ότι αρνούνται να επιστρέψουν στις εργασίες τους από σεβασμό προς τους 34 συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας και αν η διεύθυνση του ορυχείου δεν ικανοποιήσει τα μισθολογικά τους αιτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα