Εβδομάδα ακραίας αντιπαράθεσης για κυβέρνηση – αντιπολίτευση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έντονες… αναταράξεις προβλέπονται αυτήν την εβδομάδα στο πολιτικό τοπίο καθώς θα κυριαρχήσει η πόλωση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η πολιτική κόντρα αναμένεται να φτάσει στο ζενίθ στην προημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ

Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που αφορά στην υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή και αύριο στην

Ολομέλεια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξετάζουν το ενδεχόμενο για αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με το θέμα της ένταξης των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν την ίδια κοινοβουλευτική τακτική και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό με τις χαμηλές εισφορές αγροτών επιχειρώντας να φέρουν σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κόντρα για την παιδεία

Η μετωπική σύγκρουση προβλέπεται για την Τετάρτη, δεδομένου ότι την προημερησία διατάξεως συζήτηση για την παιδεία την έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα πρόκειται για την πρώτη απευθείας αντιπαράθεση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό μετά τους καλοκαιρινούς μήνες και όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Στο επίκεντρο τηλεοπτικές άδειες, Τράπεζα Αττικής και προσφυγικό

Στο… πολιτικό μενού εκτός της παιδείας θα υπάρχουν οι τηλεοπτικές άδειες για τις οποίες θα έχουν διαμορφωθεί και νέα δεδομένα αν σήμερα καταβληθεί η πρώτη δόση και από τους άλλους δύο υπερθεματιστές. Σημεία τριβής θα αποτελέσουν επίσης η Τράπεζα Αττικής, οι εξελίξεις στο προσφυγικό, αλλά και οι σχέσεις της κυβέρνησης με την εκκλησία και τη Δικαιοσύνη.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το σε ποιο βαθμό και με τι ένταση θα εκφράσει ο Πάνος Καμμένος την αντίθεσή του για την κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί ο Νίκος Φίλης για τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο πριν από τη διεξαγωγή της συζήτησης.

Οι πολιτικές αναλυτές στρέφουν το βλέμμα τους και στην αντιπολίτευση καθώς περιμένουν να δουν αν εμφανιστεί με ενιαία στάση στα μείζονα θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά θα επιτεθεί σε σκληρό ύφος στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό κρατώντας, ωστόσο, αποστάσεις και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολλά θα κριθούν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Euro Working Group, όπου θα διαφανεί εάν θα εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ., ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Το άρθρο Εβδομάδα ακραίας αντιπαράθεσης για κυβέρνηση – αντιπολίτευση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα